Mainos

Autoilija - muista nämä!

Etelä-Suomen hiihtolomat alkavat poikkeuksellisen viileissä olosuhteissa. Autoliitto varoittaa autoilijoita kovien pakkasten tuomista ongelmista.

Kovat pakkaset voivat aiheuttaa muun muassa jäätymisongelmia, sähkölaitevikoja ja akkujen hyytymisiä.

Uusien autojen ongelma on suuri määrä elektroniikkaa, joka voi aiheuttaa ongelmia ja matkankeskeytymisiä. Vanhoissa autoissa ongelmana on laturinrikkoutumiset ja hihnankatkeamiset.

Autoliitto muistuttaa, että auton pitää olla kunnossa ja huollettu. Kaikkien nesteiden pitää olla pakkasenkestäviä. Diesel-autoilijoiden ei kannata suunnata pohjoiseen lainkaan, jollei autoon ole tankattu arktista diesellaatua.

Autoa pakatessa on hyvä muistaa, ettei varoituskolmio saa jäädä tavaratilan pohjalle. Mahdollinen huomioliivi ja taskulamppu kannattaa laittaa helppoon paikkaan, kuten auton oveen tai hansikaslokeroon. Jos varoituskolmiota joutuu kaivelemaan tavaratilasta, jäähtyy auton sisälämpötila kovaa vauhtia.

Kaiken kaikkiaan Autoliitto muistuttaa autoilijoita lämpimästä pukeutumisesta. Meno voi keskeytyä odottamatta ja tien sivuun hyytynyt auto kylmenee kovassa pakkasessa yllättävän nopeasti.

Avun paikalle tuleminen voi myös kestää, sillä poikkeuksellisissa olosuhteissa teillä on paljon muitakin avuntarvitsijoita.

(MTV3)

Katso Autoliiton toimitusjohtajan Pasi Niemisen haastattelu: (Huomenta Suomi 18.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.