Mainos

Autoilija kyllästyi paukkupakkasiin - tässä edullinen ratkaisu!

Pohjois-Savon Kiuruvedellä asusteleva Jari Tikkanen kyllästyi kylmiin automatkoihin, minkä takia hän ryhtyi taistoon kylmyyttä vastaan. Hän päätti käyttää maalaisjärkeä ja sahasi styroksista palat, jotka hän asetti etupenkkien taakse.

Tikkanen kertoo ajelevansa farmariautollaan yleensä yksin, jolloin hän toivoo lämmityksen vain auton eteen.

– Kyllästyin siihen, että auto lämpenee pakkasilla niin hitaasti, minkä takia kokeilin lämmön eristeeksi styroksia. Ja toimii muuten hiton hyvin. Auton etuosa lämpenee hetkessä, Kiuruveden Niemiskylässä asusteleva Tikkanen lohkaisee.

Keksijämieheksi itseään kutsuva Tikkanen on kehitellyt aikaisemminkin muun muassa tuulettimia, mutta tästä keksinnöstä hän on erityisen ylpeä. Tikkanen harkitsi jopa patentoimista, mutta päätti jakaa keksintönsä koko kansalle.

– Tapaan ajella Iisalmelle lukemaan englantia harrastusmielessä ja auto on ollut sopivan lämmin vasta joskus 25 kilometrin kohdalla. Keksintöni avulla auto on lämmin jo noin 7-8 kilometrin kieppeillä. Kyllä nyt on mukava mennä tunnille, Tikkanen hymähtää.

Hänen mukaansa keksintö toimii myös kesällä, jolloin auton etuosan haluaa helteellä viileäksi.

– Minäkin sairastuin viime kesänä flunssaan tuuletuksen takia. Nyt tarvitaan enää pieni puhallus tuulettimesta, jolloin auto on hetkessä sopivan viileä. Eikä tule kipeäksi, Tikkanen tähdentää.

Pienen epäkohdan MTV3:n uutistoimitus keksinnössä huomasi. Styroksit taitavat peittää auton etuosan taustapelin näkyvyyden taakse.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.