Mainos

Autoilevan saudinaisen kohtaloa arvuutellaan somessa

Ihmisoikeusjärjestö kehottaa Saudi-Arabiaa vapauttamaan välittömästi naiset, jotka pidätettiin autolla ajamisen takia.

Kaksi naista pidätettiin sunnuntaina sen jälkeen, kun he uhmasivat Saudi-Arabiassa voimassa olevaa naisten ajamiskieltoa. 

Saudi-Arabian rajaviranomaiset pidättivät 25-vuotiaan Loujain Hathloulin, kun hän ajoi autolla Yhdistyneistä arabiemiirikunnista Saudi-Arabian puolelle.
Myöhemmin Hathoulia saapui tukemaan naispuolinen saudijournalisti Maysaa Alamoudi, joka myös pidätettiin. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin saamien tietojen mukaan naiset ovat yhä poliisin huostassa, mutta heitä vastaan ei ole nostettu syytteitä. 
Naisten olinpaikasta ei ole kuitenkaan vahvistettua tietoa.

– Naiset on pidätetty autolla ajamisen vuoksi. Saudi-Arabian viranomaisten tulee välittömästi vapauttaa heidät ja lopettaa naisten ajokielto, sanoo järjestö tiedotteessaan. 

Loujain Hathloulista kuultiin viimeksi sunnuntaina, kun hän julkaisi kuvansa ja tviitin maiden väliseltä rajalta. "Olen ollut Saudi-Arabian rajalla 24 tuntia. He eivät halua antaa minulle passiani eivätkä päästä minua läpi", Loujain kirjoitti. 

Saudi-Arabian sisäministeriö ei ole kommentoinut tapausta. 

Naisten autoilusta on tullut Saudi-Arabiassa kuuma puheenaihe, sillä maassa on välillä väläytelty lupauksia ajokiellon purkamisesta.

Lokakuussa useat saudinaiset osallistuivat sosiaalisessa mediassa järjestettyyn kampanjaan, jolla he uhmasivat ajokieltoaan. Twitteriin ilmestyi kuvia autolla kaasuttelevista naisista.

Aktivistit kertovat kuitenkin viranomaisten yhä pidättävän autoilevia naisia ja takavarikoivan hedän autojaan. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.