Mainos

Autoileva allergikko, testaa tätä vinkkiä

Autoilija saattaa tietämättään kaasutella keväisillä maanteillä melkoisessa siitepölypyörteessä. Likainen sisäilmasuodatin nimittäin päästää auton sisään siitepölyä, jota etenkin tänä keväänä on ilmassa runsaasti.

Asiantuntija kehottaakin vaihtamaan auton sisäilmasuodattimet kahdesti vuodessa.

– Suodatin kannattaa vaihtaa keväällä jo ennen siitepölykauden alkua. Jos suodatin on vanha ja täynnä tavaraa, se ei enää suodata. Silloin epäpuhtaudet kiertävät autossa. Toisen kerran vaihto kannattaa tehdä siitepölykauden loputtua syksyllä, ettei siitepöly jää kiertämään koko loppuvuodeksi, lääketieteen tohtori, allergologi Péter Csonka Terveystalosta neuvoo.

Csonka suosittelee vaihtamaan myös koneellisesti ilmastoitujen talojen suodattimet kahdesti vuodessa. Vaihtovälien muistamiseen Csonkalla on vinkki.

– Olen laittanut kännykän kalenteriin muistutuksen, joka muistuttaa kahdesti vuodessa suodatinten vaihdosta.

Suodatinten vaihdolla ei Csonkan mukaan nujerreta kaikkia allergiaoireita, mutta se osaltaan vähentää siitepölyaltistusta.

– Kaikki toimenpiteet, jotka vähentävät siitepölyn kulkeutumista hengitysteihin, ovat suorassa suhteessa oireiden voimakkuuteen. Suodatinten vaihto on samanlainen kikka kuin vaatteiden kuivattaminen sisällä tai tuntikausien ulkoilun välttäminen aurinkoisella säällä.

Csonka muistuttaa, että suositus suodatinten säännöllisestä vaihdosta ei koske vain allergikkoja, sillä siitepölyn lisäksi myös kadulta ja muusta liikenteestä nouseva pöly ärsyttää autoilijoita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.