Mainos

Autoala nosti myyntiennustettaan

Autoala on nostanut henkilöautojen myyntiennusteensa tälle vuodelle yli 130 000 autoon. Tämä on noin 25 000 enemmän, mitä ala viime syksynä arvioi. Uuden ennusteen pohjana on autoverolakiesitys.

Alan ensimmäisten selvitysten mukaan uusien henkilöautojen hinnat putosivat vuodenvaihteessa ennakoitua enemmän; kuluttajahintoja on leikattu 5-10 prosenttia.

-Erot johtuvat uudesta veroperusteesta, joka vaikuttaa autoveron määrään merkki- ja mallikohtaisesti, Autoalan keskusliiton toimitusjohtaja Pentti Rantala sanoo.

Autotuojat ry:n toimitusjohtajan Pekka Puputin mukaan hinnanalennusten ohella autokauppaa siivittää autoedun verotusarvon lasku, mikä vauhdittaa yritysautojen myyntiä.

Ajoneuvojen ensirekisteröinnit kääntyivät viime vuonna nousuun yhden vuoden kestäneen notkahduksen jälkeen. Ensirekisteröinnit kasvoivat 6,4 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna, ja ensirekisteröintejä oli yhteensä 190 309. Eniten lisääntyivät puoliperävaunujen, mopojen ja linja-autojen ensirekisteröinnit, mutta myös henkilöautoja rekisteröitiin 7 prosenttia enemmän kuin vuonna 2001.

Viime vuonna rekisteriin otettiin 117 034 henkilöautoa, kun edellisenä vuonna luku oli 109 428. Joulukuussa henkilöautojen ensirekisteröinnit kuitenkin notkahtivat 4,5 prosenttia edellisvuoden joulukuusta. Joulukuussa hallitus kertoi aikeistaan leikata autoveroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.