Mainos

Australiasta löytyi jättikokoinen sammakko

Myrkylliset jättikonnat tuhoavat Australian alkuperäistä lajistoa. Asiantuntijoiden mukaan jättikonnan löytyminen ennustaa vaikeuksia.

Australialaisesta Darwinin kaupungista on löytynyt valtavan kokoinen sokeriruokosammakko (englanniksi cane toad). Konna painaa 840 grammaa ja on 20,5 senttiä pitkä. Se on kaksi kertaa normaalia suurempi.

Sen löysivät viranomaiset, jotka yrittävät estää myrkyllisen ja Australian alkuperäiseen luontoon kuulumattoman konnalajin leviämisen laajemmalle.

Sammakkolaji tuotiin Australiaan 1935 Havajilta, jossa sammakot olivat syöneet tuholaisia suihinsa sokeriruokoviljelmiltä. Lajin uskottiin auttavan myös Australian maanviljelijöitä, mutta koska lajilla ei ole luonnollisia vihollisia Australian luonnossa, sammakkopopulaatio on nyt räjähtänyt riesaksi asti. Arvion mukaan Australian luonnossa hyppii jo yli 200 miljoonaa sokeriruokokonnaa.

Tämän konnalajin iho on myrkyllinen ja yleensä siihen koskeneet muut eläimet kuolevat. Lajin voittokulku on jo vähentänyt dramaattisesti muunmuassa käärmeiden ja pussieläinten määrää.

- Tämä ennustaa ongelmia. Kun katsot tämän eläimen kokoa, ymmärrät, kuinka paljon se on syönyt muita eläimiä, asiantuntija Graeme Sawyer viranomaisten FrogWatch-ohjelmasta kuvailee.

Viranomaisten mukaan lajia yritetään tuhota panemalla kiinniotetut yksilöt muovipussiin, jäädyttämällä ja tappamalla nestemäisellä myrkyllä.

(MTV3-RTV-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.