Australiassa pelätään haihyökkäyksien määrän kasvavan

Haiden hyökkäykset kiusaavat Sydneyn asukkaita Australiassa. Hait ovat iskeneet ihmisten kimppuun jo kaksi kertaa helmikuun aikana.

Perättäisinä päivinä tapahtuneet hyökkäykset ovat harvinainen yhteensattuma. Viimeisestä hain hyökkäyksestä Sydneyssä oli tätä ennen ehtinyt kulua jo kahdeksan vuotta.

Toinen hyökkäyksistä sattui suositulla Bondin rannalla, jossa hai oli iskenyt ihmisen kimppuun viimeksi yli 50 vuotta sitten. Päivää aiemmin hai hyökkäsi sukeltajan kimppuun Woolloomooloon laivastotukikohdan edustalla.

- En varmasti lopeta surfaamista. Tällaisia asioita vain sattuu, sanoo surfari James McIntosh. McIntosh oli ensimmäisten joukossa auttamassa hain haavoittamaa surfaria Bondin rannalla.

Haihyökkäykset eivät yleensä ole tappavia. Sydneyssä hai surmasi ihmisen viimeksi 1963. Hai surmaa uhrinsa keskimäärin yhdessä tapauksessa kahdestakymmenestä.

Hait ovat vaarallisimmillaan sameissa vesissä hämärän aikana.

- Yleensä kyse on siitä, että hait erehtyvät saaliista. Ihmiset pelastuvat koska hai huomaa, ettei se osunutkaan normaaliin saaliiseensa, haitutkija Amy Wilkes kertoo.

Haihyökkäykset ovat edelleen erittäin harvinaisia. On todennäköisempää kuolla salamaniskuun kuin hain hampaisiin.

(MTV3-STT-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat