Mainos

Australiassa lapsia seksityöläisinä

Jopa alle kymmenvuotiaita australialaislapsia on mukana seksiteollisuudessa, jotta he saavat rahaa huumeisiin, ruokaan ja asumiseen, selviää tuoreesta tutkimuksesta.

Tutkimuksessa oli mukana 3 000 alle 17-vuotiasta nuorta australialaista seksityöläistä, joista 15 oli alle kymmenvuotiaita. 59 lapsista oli 10-12-vuotiaita. Kyselytutkimuksen teki kansainvälinen lasten prostituution, pornografian ja kaupan vastainen järjestö ECPAT. Järjestön mukaan tuhansia nuoria riistetään seksiteollisuudessa, jossa he saavat nopeasti rahaa ja ohjautuvat syrjään muista mahdollisuuksista ansaita.

Tutkimuksen mukaan lapsia käytetään muun muassa seuralaispalveluissa, katuprostituutiossa ja strippauksessa. Kaksi kolmesta tutkimuksessa mukana olleesta lapsesta oli tyttöjä. Heistä suurin osa käytti huumeita ja heidän taustaltaan löytyi usein vaikeita perheolosuhteita ja kodittomuutta.

Nuorille tulisi tutkimuksen mukaan kehittää kansallisesti koordinoituja tukipalveluja ja asuntoja. Myös Australian hallitus valmistelee suunnitelma, jotta lasten riistoa saataisiin vähentymään.
(STT-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja