Mainos

Australiassa jättitulvia – ihmiset joutuvat jättämään kotinsa

Lähes kaksituhatta ihmistä on evakuoitu Australian New South Walesissa tulvien alta. Karavaanikylissä ja alavilla mailla asuvat perheet joutuivat jättämään kotinsa ensimmäisten joukossa.

Pelastusviranomaiset ovat antaneet evakuointikäskyn myös Fingal Headiin, josta on tarkoitus evakuoida yli 400 asukasta Tweed-joen tulvimisen vuoksi. Jo aiemmin yli 1500 ihmistä joutui jättämään karavaanikylänsä Chinderahissa Tweed-joen tulviessa yli äyräiden.

Tulvavaroituksia on annettu kaikille suurimpien jokien lähellä sijaitseville kaupungeille Tareen ja Queenslandin välisellä alueella – tulvariski koskettaa noin 500 kilometrin laajuista aluetta, jonka varrella sijaitsee tusina kaupunkia.

Tiistaina Australian pelastusviranomaisille tuli yli 170 hätäpuhelua Bellingenistä, jossa tulva on katkaissut kaupungin kahtia, kun kaupungin ainoa silta jäi tulvaveden alle. Noin 500 ihmistä jäi jumiin Darkwoodiin Bellingen-joen yläjuoksulle. Hätäpuheluita sateli myös Tweed Headsista, Coffs Harbourista ja Murwillumbahista.

Tulvatilannetta pahentaa se, että sääennustuksissa on lupailtu suuria myrskyjä tälle illalle.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.