Mainos

Australian poliisi pidätti yhden terrorismiepäilyn vuoksi

Australiassa poliisi kertoo tehneensä samanaikaisesti useita ratsioita terrorismiepäilyjen vuoksi Melbournen lähistöllä.

Poliisi kertoo pidättäneensä 23-vuotiaan miehen, jota syytetään noin 12000 Australian dollarin eli noin 8600 euron toimittamisesta tunnetun ja kielletyn terroristiorganisaation kautta Yhdysvaltain kansalaiselle.  

– Hän oli rahoittanut matkustamista Yhdysvalloista Syyriaan. Kyseisen ihmisen väitetään taistelevan nyt Syyriassa, Australian poliisin edustaja kertoi toimittajille.  

Mies pidätettiin, koska hänen uskottiin jatkavan rahalähetyksiä. Poliisin mukaan ei ole tiedossa, että mies olisi suunnitellut iskuja Australiaan.  
Poliisi on tutkinut taloja, joissa viranomaiset uskovat ääri-islamilaisten suunnittelevan iskuja Australiaan.  
Pari viikkoa sitten Sydneyssä ja Brisbanessa toteutettiin maan historian laajin terrorisminvastainen operaatio, johon osallistui yli 800 poliisia. Pääministeri Tony Abbottin mukaan ratsioita edelsi äärijärjestö Isisin uhkaus tehdä näytösluonteisia tappoja Australiassa.  
  
Australia nostanut terroriuhan mahdollisuutta  
  
Viime viikolla poliisi ampui kuoliaaksi 18-vuotiaan Melbournessa, kun nuori oli hyökännyt poliisia kohti veitsen kanssa. Poliisin mukaan tämänkertaiset ratsiat eivät liittyneet viimeviikkoiseen tapahtumaan.   

Australia on nostanut terrori-iskun mahdollisuudesta varoittavaa tasoaan. Maa kuuluu Yhdysvaltain johtamaan rintamaan, joka on tehnyt ilmaiskuja ääri-islamilaista Isisiä vastaan Irakissa ja Syyriassa.  
Abbottin mukaan ainakin 100 australialaista on lähtenyt Lähi-itään joko taistelemaan tai kannattamaan äärijärjestöjä. Parinkymmenen taistelijan uskotaan palanneen Australiaan. Noin 60 ihmisen passi on peruttu.  
Australian muslimit sanovat, että heidän yhteisönsä on joutunut epäoikeudenmukaisesti viranomaisten koventuneiden otteiden ja oikeistoryhmien kohteeksi, koska hallitus taistelee Isisin aiheuttamaa uhkaa vastaan.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.