Mainos

Australiassa iso pelastusoperaatio: 400 nälkiintynyttä koalaa siirretään uuteen asuinympäristöön

1:21

Australiassa on käynnissä 400 koalan pelastusoperaatio. Nälkiintyneet koalat siirretään autokyydillä uuteen asuinpaikkaan, jossa ruokaa on riittävästi.

Koalat eivät enää pärjää Cape Otwayn alueella. Eukalyptuksen lehdet on syöty ja koalat alkavat nälkiintyä.

– Jos koaloja on liikaa ja ruokaa liian vähän, eläimet ovat vaarassa kuolla nälkään, toteaa Cape Otwayn leirintäalueen johtaja Frank Fotinas.

Koalat matkaavat autokyydillä

Nälkiintyneet koalat päätettiin pelastaa siirtämällä ne uuteen asuinympäristöön kahden tunnin automatkan päähän .

– Olemme tyytyväisiä, että pystymme aloittamaan koalojen muuttamisen pois täältä ja sopivasti juuri ennen kesää, iloitsee Victorian alueen koala-asiantuntija Mandy Watson.

Uudella alueella on koaloille runsaasti erilaisia eukalyptuksen lehtiä syötäväksi.

– Usein eukalyptus-metsät syödään nopeasti tyhjiksi ja niitä on enää vähän jäljellä. Koalojen tuhoisa vaikutus eukalyptus-metsiin pitää ymmärtää ja nyt yritämme siirtää niitä sekametsiin, selittää Mandy Watson.

Koala nukkuu lähes koko ajan

Aikuinen koala syö 200-400 grammaa lehtiä vuorokaudessa. Koala syö pääasiassa muutaman eukalyptuslajin lehtiä. Lehdet ovat kuitupitoisia, niukkaravinteisia ja hitaasti sulavia, joten koalat nukkuvat jopa 20 tuntia vuorokaudessa säästääkseen energiaa.

Uuteen ympäristöön siirrettävät koalanaaraat on steriloitu, jottei niiden määrä heti kasvaisi uuteenkin ympäristöön liian suureksi. Cape Otwayssa aiotaan nyt istuttaa uusia puita, jotta koaloille saataisiin taas ravintoa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.