Mainos

Australian sateet: 15 senttimetriä puolessa tunnissa, tilanne pahenee huomenna

Australian Brisbanessa asuva suomalainen Saija Festa kertoo yllättyneensä siitä, että tulvat ovat iskeneet niin pahasti kaupunkiin.

- Mitään emme oikein pystyneet hankkimaan, koska kaikki tapahtui niin äkkiä. Luulimme aluksi, että tulvat ovat vähän kauempana, mutta todella nopeasti ne levisivät myös tänne Brisbaneen, sanoo Festa puhelimitse MTV3:n uutisille.

Hän asuu miehensä ja tyttärensä kanssa Coorparoon lähiössä noin kuuden kilometrin päässä Brisbanen keskustasta, joka on jo evakuoitu.

- Onneksi emme asu ihan lähellä Brisbanejokea. Juttelin juuri ystäväni kanssa, joka asuu joen lähellä. He ovat joutuneet äkkiä kuljettamaan kaikki tavarat ja huonekalut yläkertaan, koska alakerta on täyttynyt vedestä.

Pahimmat tulvat ennustettu huomiseksi

Vakavin tulvakatastrofi on koetellut tähän mennessä Toowoomban kaupunkia, joka sijaitsee kahden tunnin ajomatkan päässä Brisbanesta.

- Kaupunki on lähestulkoon kokonaan veden alla. Toistaiseksi olemme kuulleet, että kymmenen ihmistä olisi hukkunut ja 78 ihmistä olisi hukassa. Uhriluku nousee koko ajan, päivittelee Festa.

Tällä hetkellä vesi on vallannut vain Festan perheen takapihan, mutta jo huomenna tilanne voi olla synkempi, sillä pahimpia tulvia Brisbaneen on ennustettu juuri huomiseksi.

- Jo eilen kerrottiin, että vettä satoi taivaalta peräti 15 senttimetriä puolen tunnin aikana. Huomenna vettä saattaa tulla vieläkin enemmän.

Saija Festa perheineen seuraa nyt tulvatilannetta tiiviisti televisiosta. Mikäli vesi valtaa heidän talonsa, aikovat he siirtyä lähellä sijaitsevalle korkealle mäelle.

- Toivottavasti ei jouduta sitä kuitenkaan tekemään, kun mukana pitäisi kuljettaa koirat, linnut ja muu tärkeät tavarat, Festa huokaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.