Mainos

Australian palojen uhrien määrä kasvaa

Australian maastopalojen uhrimäärä Australian kaakkoisosissa Victorian osavaltiossa on noussut ainakin 181 kuolonuhriin. Moni uhreista on kuollut autoihinsa tai koteihinsa. Poliisin mukaan uhrimäärä nousee luultavasti edelleen, kertoo Victorian poliisin tiedottaja.

Kaikkiaan Australian kaakkoisosissa riehuu vielä 24 erillistä maastopaloa, joita kovat tuulet ruokkivat. Kuumuus ja kuivuus vain pahentavat tilannetta. Silminnäkijöiden mukaan tuli leviääkin nopeasti.

Poliisi on vahvistanut, että osa paloista on sytytetty tahallaan. Poliisin mukaan paloja sytyttäneitä voidaan syyttää murhasta.

Australian pääministeri Kevin Rudd on nimennyt tuntemattomat tuhoplttajat massamurhaajiksi. Victorian osavaltio on määrännyt virallisen tutkinnan tulipaloista, jotka levisivät pahimmillaan nelikerroksisten talojen kokoisina lieskoina tuhoten kaupunkeja ja maatiloja.

Maastopalot ovat Australiassa jokavuotinen riesa, mutta tänä vuonna paahtavan kuuma ilma sekä äärimmäinen kuivuus ovat yhdessä saaneet aikaan paloille erityisen otolliset olosuhteet.

Nyt riehuvien maastopalojen kuolonuhrimäärä on kaikkien aikojen suurin Australiassa. Tuhkakeskiviikkona tunnetussa palossa vuonna 1983 kuoli 75 ihmisiä.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.