Mainos

Australian pääministeri: Trump pitämässä kiinni pakolaissopimuksesta

Australian ja Yhdysvaltain sopimus Australian pidätyskeskuksissa pidettyjen turvapaikanhakijoiden lähettämisestä Yhdysvaltoihin on yhä voimassa, vakuuttaa Australian pääministeri Malcolm Turnbull

Turnbull kommentoi asiaa keskusteltuaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kanssa puhelimessa. Turnbullin mukaan Trump ei ole sanoutumassa irti edeltäjänsä Barack Obaman kaudella solmitusta sopimuksesta, jonka mukaan Yhdysvallat vastaanottaa tarkemmin määrittelemättömän määrän ihmisiä Australian pidätyskeskuksista Naurulta ja Papua-Uudesta-Guineasta.  

Turnbullin mukaan Yhdysvaltain viranomaiset seulovat maahansa pääsevät ihmiset, eikä hän kertonut yksityiskohtia suunnitelman toteuttamisesta. 

– Asia on täysin Yhdysvaltain viranomaisten käsissä, Turnbull sanoi. 

Turnbull ei kommentoi Trumpin asettamia maahantulokieltoja 

Turnbull kieltäytyi ottamasta kantaa Yhdysvaltain hämmennystä aiheuttaneisiin maahantulokieltoihin. Turnbullin mukaan hän ei kommentoi itsenäisten valtioiden politiikkaa. 

Obaman hallinto ja Australia sopivat Australiaan pyrkineiden turvapaikanhakijoiden uudelleensijoittamisesta marraskuussa. Trumpin asettamat väliaikaiset maahantulokiellot ja pakolaisten vastaanottamisen jäädyttäminen herättivät Australiassa epäilyksen siitä, ettei uusi presidentti sitoudu suunnitelmaan. 

Australian pidätyskeskuksissa pidetään noin 1600 ihmistä, jotka ovat pyrkineet laittomasti veneillä Australiaan. Keskusten oloja on kritisoitu ihmisoikeuksia rikkoviksi. 

Australia on toistuvasti ilmoittanut aikovansa jatkaa laittomasti maahan pyrkivien sijoittamista pidätyskeskuksiin rajojensa ulkopuolelle.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.