Mainos

Australian pääministeri joutui aktivistien runnomaksi - Katso video

Australian pääministeri Julia Gillard jouduttiin poistamaan ravintolasta kesken illallisen kun mielenosoittajien joukko saartoi alueen.

Gillardin nouto ravintolasta ei sujunut turvamiehiltä täysin ilman vahinkoa. Pääministeri kompuroi vaarallisen näköisesti protestoijien puristuksessa ennen kuin turvamies sai raivattua tien hänelle autoon. Rytäkässä Gillard hävitti kenkänsä.

Välikohtaus sattui kuin pääministeri istui illallistamassa canberralaisessa ravintolassa oppositiojohtaja Tony Abbotin kanssa. Kesken illallisen mielenosoittajat alkoivat hakata ravintolan ikkunoita.

Mielenosoitus liittyy juhlapäivään, jolloin kunnioitetaan maahan saapuneita ensimmäisiä brittiläisiä kolonialisteja.

Juhlapäivää vastustetaan laajasti, etenkin maan aboriginaalien keskuudessa. He katsovat, että brittikolonialistit tulivat Australiaan laittomasti ja ottivat vallan alueella keskustelematta alkuperäisasukkaiden kanssa.

Mielenosoittajien tunteenpurkaus oli osoitettu pääasiassa Gillardin illallisseuralaista kohtaan, mutta myös Gillard on onnistunut suututtamaan aktivistit kehottamalla heitä purkamaan leirinsä Canberran keskustassa.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.