Mainos

Australian metsäpalot riistäytymässä hallinnasta

Kaakkois-Australiassa, New South Walesin osavaltiossa, metsäpalot jatkavat leviämistään. Tänään alueella vallinnut säätilanne on hankaloittanut sammutustöitä entisestään.

Pensaspalot uhkaavat Australian suurinta kaupunkia Sydneytä

Australian itärannikolla, Sydneyn kaupungin ympärillä, tuulet ovat voimistuneet ja lämpötilan odotetaan nousevan jopa 40:een asteeseen. Sääennusteet lupailevat myös ukkosmyrskyjä ja salamaniskujen pelätään sytyttävän lisää tulipaloja. Eilinen viileä sää hillitsi tulta jonkin verran, mutta noin sata laajaa metsäpaloa jatkaa yhä leviämistään.

Kaakkois-Australiassa raivoaa satoja metsäpaloja, joita pidetään ainakin osittain tuhopolttoina. Viisi nuorta miestä on pidätetty epäiltyinä metsäpalojen sytyttämisestä. Pidätetyt eivät Australian poliisin mukaan kuitenkaan ole tuhotöiden päätekijöitä, vaan he ovat sytyttäneet vain muutamia paloja. Varsinaiset tekijät ovat yhä vapaina.

Lisää apua sammutustöihin

Australian viranomaiset ovat määränneet tuhat palomiestä lisää sammuttamaan metsäpaloja Uuden Etelä-Walesin osavaltioon. Naapuriosavaltioista tulee paloalueelle myös lisäkalustoa. Yli 5000 palomiestä on taistellut aikaa vastaan yrittäessään raivata palolinjoja tulen leviämisen estämiseksi ennen sään muuttumista.

Palot ovat tuhonneet ainakin 150 taloa, mutta tähän mennessä kenenkään ei tiedetä saaneen surmaansa tai loukkaantuneen paloissa. Tuli on katkaissut sähköt noin 10 000 kodista. Sydneyn kansallispuisto on palanut lähes kokonaan.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.