Mainos

Australian maastopalojen keskellä asuva suomalainen: Tunnelma on hyvä, mutta huolestunut

Maastopalot raivoavat lähes hallitsemattomasti Australian kaakkoisosissa. Tilannetta pahentaa tuuli sekä monin paikoin yli 40 asteeseen yltävä kuumuus.

Sydneyssä asuva suomalainen Johanna Teivainen on seurannut maastopaloja etenkin paikallisilta uutiskanavilta.

– Tunnelmat ovat huolestuneet, mutta hyvät. Kukaan ei ole maastopaloissa vielä kuollut, mutta palovammoja on tullut ja ihmiset ovat menettäneet kotejaan. Tänään illalla tuli uutisissa ekstralähetys juuri näistä maastopaloista. Lähetyksessä käytiin osavaltio osavaltiolta paloalueet läpi. Yhdessä osavaltiossa on niin kovat tuulet, että ne levittävät sitä tulta jatkuvasti ja paloa on hirveän vaikea sammuttaa.

Paloja jo yli 130

Uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa, missä sijaitsevat muun muassa Sydneyn ja Canberran kaupungit, riehuu tällä hetkellä yli 130 maastopaloa, joista 40 hallitsemattomana.

Palot uhkaavat paikoin asuinalueita, ja joidenkin talojen asukkaita on kehotettu pakenemaan. Uusia paloja on syttynyt muun muassa pääkaupunki Canberran ympärillä.

– Uutisissa eri alueiden palopäälliköt kertoivat palotilanteista. Kodin kun menettää, niin kyllä jokainen voi kuvitella miltä se tuntuu. Ihmiset ottavat palot hirveän vakavasti täällä, Teivainen kertoo.

Teivaisen mukaan kolme nuorta on pidätetty yhdessä Australian osavaltiossa, missä on kärsitty maastopaloista.

– Nyt epäillään, että nuoret ovat sytyttäneet yhden tosi ison maastopalon, että näemmä täällä joku uskaltaa leikkiäkin sen kustannuksella, mutta muuten australialaiset ovat hirveän valistuneita maastopaloista ja ottavat tosissaan tämän kuivuuden täällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.