Mainos

"Australian hallitus on julistanut sodan villikissoja vastaan" – kaksi miljoonaa kissaa lopetetaan

Australian hallitus on ilmoittanut lopettavansa kaksi miljoonaa villikissaa vuoteen 2020 mennessä. Päätös tehtiin, koska viranomaisten mukaan kissat uhkaavat saalistaa osan australialaisista alkuperäisistä eläinlajeista sukupuuttoon.

Hallituksen on sanottu julistaneen sodan villikissoja vastaan. Nisäkkäiden ja lintujen suojeluun tähtäävä viisivuotinen suunnitelma julkistettiin torstaina Melbournen eläintarhassa. 

– Me vedämme rajaviivan hiekkaan tänään. Meidän vahtivuorollamme, meidän aikanamme, ei enää yksikään laji kuole sukupuuttoon, Australian ympäristöministeri Greg Hunt julisti.

Kaikki Australian alueet ja osavaltiot ovat suostuneet nimeämään villikissat tuholaiseläimiksi.

Kissoja aiotaan metsästää ansoilla, ampumalla tai myrkyttämällä. Hallitus vannoo, että toimenpiteet suoritetaan niin inhimillisellä ja tehokkaalla tavalla kuin mahdollista.

– Vuoteen 2020 mennessä haluan nähdä, että kaksi miljoonaa villikissaa on lopetettu. Viisi saarta ja kymmenen "turvasatamaa", joissa ei ole ollenkaan villikissoja. Haluan myös kontrollitoimenpiteitä kymmenen miljoonan hehtaarin alueelle, Hunt sanoi.

Australian viranomaiset haluavat kuitenkin muistuttaa, että he eivät vihaa kissoja.

– Emme vihaa kissoja, mutta emme enää kestä niiden luonnolle tekemiä tuhoja, Hunt painotti.

Valtava määrä lajeja kuolemassa sukupuuttoon

Kissoja saapui Australiaan eurooppalaisten uudisasukkaiden mukana. Kissat lisääntyivät ja levisivät nopeasti ympäri Australian ja Uuden-Seelannin mannerta.

Erään arvion mukaan noin 20 miljoonaa kissaa tappaa Australiassa yhden päivän aikana suurin piirtein 75 miljoonaa Australian syntyperäistä eläintä, kuten hiiriä ja lintuja.

The Guardianin mukaan Australialla on yksi maailman pisimmistä listoista sukupuuttoon kuolleiden eläinten osalta: se on menettänyt 29 nisäkäslajia sen jälkeen, kun eurooppalaiset saapuivat.

Tällä hetkellä noin 1800 lajia on vaarassa kuolla sukupuuttoon Australiassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.