Mainos

Australialaisraportti moittii Irak-tiedustelua

Britannian ja Yhdysvaltain raportit saivat jatkoa, kun Australia tänään julkaisi virallisen raportin maan Irak-tiedustelusta ennen sotaa.

Tänään julkaistun virallisen raportin mukaan Australian tiedustelu luotti heikkoon ja epäselvään tietoon arvioidessaan joukkotuhoaseuhkaa Irakissa ennen sotaa.

- Tiedustelussa oli puutteita, tieto oli huteraa, epäselvää ja epätäydellistä, entinen tiedustelupäällikkö Philip Flood sanoo Britannian ja Yhdysvaltojen vastaavia selontekoja peilaavassa raportissaan.

Floodin mukaan australialaisarviot olivat kuitenkin amerikkalais- ja brittiarvioita varovaisempia ja siksi lähempänä tämänhetkisiä tietoja.

Australian pääministeri John Howard lähetti noin 2 000 sotilasta Irakiin väittäen, että heitä tarvittiin estämään Irakin joukkotuhoaseiden joutuminen terroriryhmien käsiin. Tutkimusraporttia julkistaessaan Howard sanoi pitävänsä päätöstä lähteä Irakiin oikeana raportin tuloksista huolimatta.

John Howard ilmoitti tänään, että Australian hallitus kaksinkertaistaa tiedustelupalvelunsa ONA:n henkilökunnan ja rahoituksen. ONA:lla on tällä hetkellä 74 työntekijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.