Mainos

Australialaiskaksikko meloi kaksi kuukautta Uuteen-Seelantiin

Kaksi australialaismiestä saapuivat meloen Australiasta Uuteen-Seelantiin tänään. Miehet lähtivät ennätysmatkalleen Sydneystä 13. marraskuuta.

Kahden australialaismiehen ennätysmatka Tasmaninmeren yli Uuteen-Seelantiin päättyi vastoinkäymisistä huolimatta onnellisesti. Vietettyään 62 päivää merellä parivaljakko rantautui Uuden-Seelannin Pohjoissaarelle tuhansien rannalle kerääntyneiden ihmisten hurratessa.

James Castrission, 25, ja Justin Jones, 24, lähtivät melomaan kotikaupungistaan Sydneystä 13. marraskuuta. Parivaljakon oli määrä saavuttaa vastaranta jouluun mennessä, mutta Tasmaninmeren voimakkaat tuulet ja merivirrat kieputtivat miesten kajakkia kolme viikkoa suunniteltua kauemmin.

- Meri paiskoi meitä kuin sukkaa pesukoneessa, Castrission kuvaili koettelemusta.

Ajoittain jopa 10-metrisiä aaltoja vastaan taistelleet miehet meloivat lopulta kahden kuukauden aikana noin 3300 kilometriä, mikäli oli tuhat kilometriä heidän alkuperäistä suunnitelmaansa enemmän. Matkan venyessä ruokavarat alkoivat käydä vähiin, ja loppuajan kaksikko söi vain yhden aterian päivässä.

Kukaan ei ole aiemmin melonut Tasmaninmeren yli, ja ennätysmiesten omaiset ottivatkin rakkaansa vastaan ilosta kyynelehtien. Koettelemuksensa aikana myös Castrission ja Jones muistivat monesti maanmiestään Andrew McAuleytä, joka katosi merelle viime vuonna yrittäessään samaa matkaa yksin.

Tervetuliaisseremoniasta Castrission ja Jones kuljetettiin sairaalaan lääkärintarkastukseen. Auringonpolttamia ja hiertymiä enemmän lääkäreitä huolestutti se, miten kahden kuukauden istuminen on vaikuttanut miesten lihaskuntoon. Varmaa ei ollut myöskään, milloin Castrissionin ja Jonesin vatsat pystyvät sulattamaan kaksikon himoitsemat juhlapihvit.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.