Mainos

Australialaiset onnistuivat teleportaatiosiirrossa

Australialaiset tiedemiehet ovat ensimmäisinä maailmassa tehneet onnistuneen teleportaatiokokeen. Teleportaatio mahdollistaa periaatteessa aineen liikuttamisen salamannopeasti kuinka kauas tahansa. Tosin ihmisten siirtoa paikasta toiseen teleportaation avulla on turha vielä odotella, sillä Australian tapauksessa siirron kohteena oli lasersäde ja siirtoetäisyytenä yksi metri.

Tiedemiehet pitävät koetta silti suurena läpimurtona, sillä koskaan aiemmin ei teleportaatiossa ole onnistuttu. He uskovat myös, että piakkoin saadaan siirrellyksi kiinteää ainetta.

- Ennustukseni on, että kolmen-viiden vuoden kuluttua kykenemme telesiirtämään yhden atomin, tutkija Ping Koy Lam sanoo.

Ihmisruumiissa atomeja on useita ziljoonia. Tulevaisuuden matkustusvälinettä Star Trekin tapaan teleportaatiosta ei odotetakaan, mutta sen sijaan tekniikan avulla on mahdollista valmistaa entistä nopeampia ja tehokkaampia tietokoneita. Tutkijat uskovat, että teleportaatiotekniikalla tehdyt tietokoneet voisivat olla nykyisiä koneita miljoonia kertoja nopeampia.

Teleportaatiotekniikkaa tutkitaan noin 40 laboratoriossa eri puolilla maailmaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.