Mainos

Australialainen miljonääripari teki ennätyslahjoituksen hyväntekeväisyyteen

Australiassa kaivosteollisuudella mittavan omaisuuden luonut pariskunta on tehnyt ennätyksellisen lahjoituksen hyväntekeväisyyteen.

Kaivosjätti Fortescue Metals Groupin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Andrew Forrest ja hänen vaimonsa Nicola Forrest ovat lahjoittaneet 400 miljoonaa Australian dollaria eli noin 266 miljoonaa euroa sosiaalityöhön ja tieteelliseen tutkimukseen. Rahaa sai muun muassa syöpätutkimus, tasa-arvotyö, koulutusta edistävät hankkeet sekä modernin orjuuden kuten ihmiskaupan vastainen työ.

55-vuotias Andrew Forrest sanoi, että hän puolisoineen lahjoittaa varat "rakkauden tekona".

– Teemme tämän, koska alat, joille lahjoitamme, ovat nyt hyvin ajankohtaisia, Forrest sanoi Australian pääkaupungissa Canberrassa pidetyssä lahjoitusseremoniassa.

Kyseessä on Australian historian suurin yksittäinen lahjoitus hyväntekeväisyyteen, sanoi tilaisuudessa puhunut Australian pääministeri Malcolm Turnbull.

– Tämä on käänteentekevää Australian hyväntekeväisyystyössä, ja tulee muuttamaan tuhansien ihmisten elämän Australiassa ja maailmalla, Turnbull kiitteli.

Suuret lahjoitukset ovat lisääntyneet Australiassa viime vuosina. Vuonna 2014 uhkapelimoguli Jame Packer perusti 200 miljoonan Australian dollarin arvoisen hyväntekeväisyyssäätiön.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.