Mainos

Australialainen jäänmurtaja vaikeuksissa Etelämantereella

0:38

Australialainen jäänmurtaja on ajautunut rantaan Etelämantereella. Kylmiin oloihin jumittuneella laivalla on 68 ihmistä.

Aurora Australis -nimisen aluksen kiinnitysköydet katkesivat lumimyrskyssä eilisaamuna, kun se oli varastontäydennystehtävissä Mawsonin tutkimusasemalla.

Kylmiin oloihin jumittuneella laivalla on 68 ihmistä. Australian Etelämantereen toiminnoista vastaavan Australian Antarctic Divisionin (AAD) mukaan he ovat kaikki kunnossa.

AAD:n johtajan Nick Galesin mukaan miehistö siirretään Mawsonin tutkimusasemalle, kun sääolosuhteet sen sallivat. Näin odotetaan tapahtuvan huomisaamuun mennessä.

– Uskomme, että olot helpottuvat yön aikana, Gales sanoi.

Laivassa ei ole havaittu vuotoja. Miehistö tarkkailee aluksen runkoa sisäpuolelta, mutta lumimyrsky vaikeuttaa laivan täydellistä tarkastusta. AAD:n mukaan aluksella on joka tapauksessa suunnitelma öljyvuodon varalta.

Australialla on neljä tutkimusasemaa Etelämantereella. Aurora Australis matkaa asemille jatkuvasti Hobartin kaupungista tutkimus- ja varastontäydennystehtävien vuoksi. Viimeisin matka Hobartista alkoi tammikuun 11. päivä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.