Mainos

Australiaa saattavat odottaa katastrofaaliset maastopalot

Australian viranomaiset varoittavat, että suorastaan katastrofaaliset maastopalot saattavat uhata koteja tulevana kesänä.

Victorian osavaltion pääministeri John Brumby arvioi, että eteläisella pallonpuoliskolla aluillaan olevan kesäkaudet palot ovat yhtä pahoja tai jopa pahempia kuin edellisvuonna.

Australiassa onkin otettu käyttöön uusi moniportainen varoitusjärjestelmä, joka kertoo maastopalojen vakavuuden. Maastopalon saavuttaessa ylimmän eli punaisen tason ihmisten on jätettävä kotinsa.

Aiemmin ihmiset ovat saaneet itse arvioida, pystyvätkö he puolustamaan kotiaan tulta vastaan. Järjestelmää moitittiin kuitenkin alkuvuonna, kun helmikuussa niin sanottuna mustana lauantaina 173 ihmistä kuoli liekkeihin.

- Punaisen tason päivänä mikään koti ei ole täysin suojassa liekeiltä. Se tarkoittaa, että ihmisiä voi vammautua tai kuolla, tuhannet kodit ja liikerakennukset voivat tuhoutua, sanoo pääministeri Brumby.

Arvioidaan, että ainakin yhtenä kesäkauden päivänä Australiassa koetaan punaisen tason paloja. Helmikuun 7. päivä kokonaisia kyliä ja tuhansia koteja tuhoutui liekeissä.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.