Mainos

Australia vakuuttunut: Löytynyt siiven pala malesialaiskoneesta

Australian viranomaisten mukaan Intian valtamerestä löytynyt lentokoneen siiven pala tuskin ratkaisee malesialaiskoneen mysteeriä, vaikka pala osoittautuisikin olevan peräisin kadonneesta koneesta.  

Maan varapääministerin Warren Trussin mukaan kappale saattaa olla merkittävä todiste. Oikukkaiden merivirtojen takia on kuitenkin lähes mahdotonta selvittää tarkemmin, mistä pala on ajautunut Reunionin saaren rannalle.

Australian viranomaiset ovat kuitenkin yhä vakuuttuneempia, että löytynyt siiven pala on peräisin viime vuonna kadonneesta matkustajakoneesta.  
Valtamerentutkijoiden mukaan eteläisellä Intian valtamerellä vaikuttavat merivirrat ovat voineet kuljettaa osaa tuhansiakin kilometrejä sieltä, missä koneen on arveltu joutuneen mereen.

Kappaletta kuljetetaan parhaillaan Ranskaan analysoitavaksi. Australian viranomaisten mukaan siiven palan alkuperästä voidaan saada lopullinen varmuus jo seuraavan vuorokauden aikana.

Malaysia Airlinesin lento MH370 katosi maaliskuussa 2014, kun se oli matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin. Boeing 777 -koneessa oli yhteensä 239 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.