Mainos

Australia pyysi anteeksi armeijassa raiskatuilta

Australiassa parlamentti on pyytänyt anteeksi armeijassa raiskatuiksi tai hyväksikäytön kohteeksi joutuneilta. Samalla hallitus on perustanut rahaston korvausten maksamista varten.

Puolustusministeri Stephen Smith on lisäksi koonnut tutkimusryhmän selvittämään jokaisen tapauksen.

– Nuoret naiset ja miehet ovat kärsineet seksuaalisesta, henkisestä tai fyysisestä pahoinpitelystä, mikä ei ole hyväksyttävää. Tällaiset kokemukset aiheuttavat pitkäaikaisia traumoja. Pyydän anteeksi kaikilta seksuaalisen hyväksikäytön tai muun väkivallan uhreiksi joutuneilta. Tällaista ei olisi koskaan pitänyt tapahtua, Smith sanoi parlamentille.

Hyväksikäytöt armeijassa tulivat ilmi vuonna 2011, kun kahden alokkaan videolle tallentunut yhdyntä päätyi internettiin. Videon laukaisemissa tutkimuksissa paljastui 24 raiskausepäilyä sekä yli tuhat seksuaalisen hyväksikäytön epäilyä vuodesta 1950 lähtien. Hyväksikäytön kohteiksi ovat joutuneet sekä naiset ja miehet. 1950- ja 1980-lukujen välisenä aikana useiden 13–16 -vuotiaiden poikien epäillään joutuneen hyväksikäytetyiksi. 1960-luvulla jopa 13-vuotiaita poikia värvättiin merivoimiin ja 15-vuotiaita maavoimiin. Nykyisin alaikäraja on 17 vuotta.

Raportti paljasti armeijassa olleen tapausten laajamittaisen peittelyn. Smithin mukaan armeijassa on tulevaisuudessa nollatoleranssi hyväksikäyttöjä kohtaan.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.