Mainos

Australia kertoo torjuneensa suuren terrori-iskun

Australiassa on pidätetty 17 ihmistä epäiltyinä terrori-iskujen suunnittelusta. Suurratsiassa pidätettiin myös ryhmän Osama bin Ladenia ihannoiva johtaja.

Australian poliisi kertoo estäneensä ääri-islamilaisten suunnitteleman suuren terrori-iskun. Varhain tänään tehdyissä suurratsioissa pidätettiin yhteensä 17 ihmistä Sydneyssä ja Melbournessa.

Pidätettyjen epäillään valmistelleen terrori-iskua Australiassa. Poliisin mukaan ryhmän jäsenet olivat hankkimassa samanlaisia kemikaaleja, joita käytettiin Lontoon terrori-iskuissa heinäkuussa. Kotietsinnöissä poliisit takavarikoivat kemikaaleja, aseita, tietokoneita, selkäreppuja ja matkustusasiakirjoja.

Ryhmä on uhannut käydä "väkivaltaista pyhää sotaa Australiassa", kertoi Melbournen yleinen syyttäjä Richard Maidment.

Pidätettyihin kuuluu radikaali muslimioppinut Abu Bakr, joka on sanonut Osama bin Ladenia "suurmieheksi". Hän myös puolustaa amerikkalaisjoukkoja vastaan taistelevia muslimeja Irakissa ja Afganistanissa. Viranomaisten mukaan pidätettyjä on koulutettu sotilasleiriä muistuttavissa oloissa Australian syrjäseuduilla.

Pidätykset tehtiin vain muutama päivä sen jälkeen, kun Australian hallitus helpotti lainmuutoksella terrori-iskujen suunnittelijoiden syyttämistä.

Sydneyn ratsioiden yhteydessä terrorisminvastaiset joukot kävivät tulitaistelun yhden epäillyn kanssa. Mies haavoittui vakavasti niskaan ja on sairaalassa kriittisessä tilassa. Ratsioihin osallistui satoja poliiseja.

Mahdollisina iskukohteina australialaiset viestimet ovat maininneet Sydneyn oopperatalon, öljynjalostamot ja pörssirakennuksen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.