Mainos

Australia karkottaa terroriepäillyn

Australia perui eilen terroriepäillyn viisumin ja määräsi hänet vastaanottokeskukseen.

Australia aikoo karkottaa maasta intialaisen lääkärin Mohammed Haneefin, joka pidätettiin pian Britannian epäonnistuneiden pommi-iskujen jälkeen. Hänen epäillään tukeneen terroristeja, jotka ovat vastuussa pommeista.

Maahanmuuttoministeri Kevin Andrews sanoi tänään, että Haneef karkotetaan, vaikka hänet todettaisiin syyttömäksi.

Haneef pääsi eilen vapaalle jalalle odottamaan oikeudenkäyntiään. Hän ei kuitenkaan ehtinyt vielä astua vapauteen, kun Australian hallitus ilmoitti peruuttavansa hänen viisuminsa ja määräsi hänet vastaanottokeskukseen.

Andrewsin mukaan viisumi peruutettiin siksi, että Haneef ei ollut läpäissyt luonnetestiä.

Australialaiset ihmisoikeuslakimiehet ja Intian hallitus ovat ilmaisseet olevansa huolissaan siitä, miten Haneefia on kohdeltu. Lakimiehet epäilevät, ettei hän saa Australiassa oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä.

Syytteessä terroristien avustamisesta

Haneefia syytetään britannialaisen matkapuhelimen sim-korttinsa antamisesta terroristien käyttöön.

Haneef on sukua Kafeel Ahmedille, joka ajoi jeepin päin Glasgow'n lentokentän terminaalirakennusta. Haneefin sim-kortti löytyi iskun jälkeen palavasta jeepistä.

Haneef antoi ilmeisesti prepaid-liittymänsä Britanniassa asuvan serkkunsa käyttöön muuttaessaan Britanniasta Australiaan. Sukulaisten mukaan hän teki näin siitä yksinkertaisesta syystä, että liittymässä oli vielä puheaikaa jäljellä.

Australian tiukkojen terrorismin vastaisten lakien mukaan liittymän antamisesta vääriin käsiin voi joutua vankilaan jopa 15 vuodeksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.