Mainos

Australia ja Uusi-Seelanti kielsivät eurooppalaisen lihan

Hullun lehmän taudin pelko leviää, sillä nyt myös Australia ja Uusi-Seelanti ovat kieltäneet naudanlihatuotteiden tuonnin kaikista Euroopan maista. Syyksi maat ilmoittavat naudanlihan mahdollisen saastumisen BSE:n takia. Saksassa puolestaan harkitaan koko maatalouspolitiikan uudistamista taudin vuoksi.

-

Australia ja Uusi-Seelanti keskeyttivät tänään naudanlihatuotteiden tuonnin koko Euroopasta hullun lehmän taudin pelossa. Brittilihaa Australia ja Uusi-Seelanti eivät ole tuoneet maahan sitten vuoden 1996 ja nyt kiellon piiriin kuuluvat kaikki Euroopan maat.

Australia ja Uusi-Seelanti ovat myös kehottaneet vähittäiskauppiaitaan vetämään vapaaehtoisesti myynnistä kaikki eurooppalaiset naudanlihatuotteet. -Ruoka on Australiassa ja Uudessa-Seelannissa erittäin turvallista. Uusien määräysten myötä näin halutaan olevan vastakin, totesi maiden ruokahuollosta vastaavan viraston johtaja.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan on lähes mahdotonta selvittää, kuinka laajalle BSE:n saastuttama naudanliha ja rehu ovat levinneet. Sen mielestä on mahdollista, että hullun lehmän tauti on levinnyt ympäri maailmaa.

Saksa tiukkoihin toimiin BSE:tä vastaan

Naudanlihaa

Saksa harkitsee maatalouspolitiikkaansa suuria muutoksia hullun lehmän taudin takia. Maa- ja metsätalousministeriön ohjelman mukaan maa pyrkii luomutuotannon voimakkaaseen laajentamiseen ja kaikkien maataloustukirahojen kytkemiseen ympäristöstandardeihin vuodesta 2002 lähtien.

Luomutuotantoon sijoitetaan 1,5 miljardia Suomen markkaa jo lähivuosina. Tavoitteena on, että vuoteen 2010 mennessä 20 prosenttia maatiloista toimisi luonnonmukaisesti

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.