Australia: Israelin kertomat tiedot Gazassa kuolleesta avustustyöntekijästä eivät ole tarpeeksi kattavia

Ainakin viisi ulkomaalaista avustustyöntekijää kuoli Israelin iskussa 2:44
Tuoreeltaan uutisoitiin ainakin viiden avustustyöntekijän kuolleen. Sittemmin uhrien määrä kasvoi.

Australian ulkoministeri Penny Wong kritisoi lauantaina tietoja, joita maa on saanut Israelilta maanantaisesta iskusta avustusjärjestöä kohtaan. Iskussa kuoli yksi Australian kansalainen Gazassa.

Kaikkiaan seitsemän avustustyöntekijää kuoli Israelin iskettyä ruoka-apua Gazan pohjoisosaan vieneeseen saattueeseen. Kyseessä oli Yhdysvalloista lähtöisin oleva World Central Kitchen -järjestö.

Israel myönsi perjantaina, että seitsemän avustustyöntekijän kuolemaan johtaneessa tapauksessa Gazassa oli kyse vakavasta virheestä, jonka taistelulennokkeja operoivat sotilaat tekivät.

Armeijan mukaan kaksi upseeria on erotettu tapauksen vuoksi ja yhtä komentajaa on varoitettu.

Australian mukaan maa on tehnyt selväksi Israelille, ettei se ole saanut vielä riittävästi tietoa avustustyöntekijän kuolemaan johtaneesta tilanteesta.

Avustustyöntekijät olivat palaamassa varastolta, jonne oli purettu merireittiä pitkin tuotuja avustustarvikkeita. Tarvikkeet ja ruoka siirrettiin Israelin asevoimien mukaan yöllä, jotta nälkiintyneet siviilit eivät hyökkäisi saattueen kimppuun ryöstäen tarvikkeita ja tallautuen toistensa jalkoihin.

Lue myös:

    Uusimmat