Mainos

Australia havaitsi rannikollaan Venäjän merivoimien aluksia

Australian puolustusvoimat kertoo havainneensa neljä Venäjän merivoimien alusta maan pohjoisrannikon lähellä. Ne liikkuvat kuitenkin kansainvälisillä vesillä.

Australian ulkoministeri Julie Bishop sanoi, että Venäjän aluksilla on oikeus olla siellä. Hänen mukaansa Australia kuitenkin tarkkailee niiden liikkeitä.

Hän kieltäytyi kommentoimasta kysymystä, pitääkö hän Venäjän laivojen ilmaantumista voimannäytteenä. Hän totesi, että Venäjä on merkittävä maa, jolla on merkittävä armeija.

– Kun Yhdysvallat (maan merivoimat) ovat Tyynellämerellä, onko se voimannäyte? Tai kun Australia suuntaa kansainvälisille vesille Lounais- tai Pohjois-Aasiaan, onko se voimannäyte? Bishop kysyi takaisin.

Venäjän alukset ilmestyivät Australian rannikolle samaan aikaan, kun maan presidentin Vladimir Putinin on määrä saapua Australiaan osallistuakseen G20-maiden kokoukseen Brisbanessa.

Australian ja Venäjän välit ovat olleet kireät sen jälkeen, kun 38 australialaista kuoli Itä-Ukrainassa pudotetussa matkustajakoneessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.