Mainos

Aussitaiteilija huutokauppaa koko omaisuutensa – ei aio pitää penniäkään itsellään

Pystyisitkö myymään ihan koko omaisuutesi – ja vieläpä niin, että lahjoittaisit kaikki saamasi tulot hyväntekeväisyyteen? Australiassa Sydneyssä asuva 34-vuotias taiteilija, Aaron Moore, aikoo tehdä juuri näin.

Moore kauppaa koko omaisuutensa tänään alkavassa huutokaupassa. Myyntiin päätyvät muun muassa upouusi moottoripyörä, surffilauta, tietokone – aivan kaikki miehen alusvaatteisiin asti (joiden mies vakuuttaa olevan puhtaita.) Asiasta kertoo Sydney Morning Herald.

Huutokaupan ajaksi mies myy myös oman huoneensa kimppakämpässä. Huoneen ostajan on toki huomioitava, että huoneessa ei ole sänkyä, sillä sekin myydään.

Huutokaupasta saatavat tulot mies lahjoittaa hyväntekeväisyysjärjestö Global Concernille, jossa hän myös työskentelee.

Kuoleman keskeltä benjihyppäämään

Nimenomaan hyväntekeväisyysjärjestössä työskentely sai miehen tarttumaan ideaan. Työnsä kautta hän näki konkreettisesti, kuinka Afrikassa noin 8 miljoonaa ihmistä kuolee vuosittain tauteihin, jotka olisivat usein helposti ehkäistävissä.

Moore alkoi ihmetellä epätasa-arvoa, jota joutui todistamaan myös omalla kohdallaan. Monet Afrikan lapset kuolevat malariaan, koska heillä ei ole varaa ostaa kympin hintaista moskiittoverkkoa.

– Minä taas voin mennä kolmen viikon työrupeaman päätteeksi hyppäämään satasen hintaisen benjihypyn Victorian putouksilta, mies sanoo.

Mooren todistama epätasa-arvo sai miehen pohtimaan omaa velvollisuuttaan yhteiskuntaa kohtaan ja johti lopulta huutokauppaideaan.

"En ole pyhimys"

Moore tunnustaa, että joistakin tavaroista luopuminen on osoittautunut tuskalliseksi. Tällaisiin tavaroihin lukeutuu esimerkiksi kello, jonka hänen isoisänsä oli antanut valmistujaislahjaksi Mooren isälle. Isä puolestaan luovutti kellon aikanaan eteenpäin Moorelle.

– Joudun taistelemaan tämän kanssa. Viime päivät ovat olleet paljon vaikeampia kuin uskoinkaan. En ole millään tapaa pyhimys tai munkki. Olen yrittänyt luovia, etten laittaisi joitakin asioita huutokaupattavaksi. Tyhmiä asioita – kuten kolikkokokoelmaa, jonka isäni antoi minulle pikkupoikana.

Kokoelmakin kuitenkin kaupataan, kuten kaikki muukin.

Miehen elämä ilman tavaraa ja omaisuutta ei tule jatkumaan kuitenkaan loputtomasti.

– Saan palkan tililleni seuraavalla viikolla… ja aloitan alusta, Moore toteaa.

Hän toivoo kuitenkin, että huutokaupasta saatavilla tuloilla pystytään pelastamaan muutaman lapsen henki.

– Minulle on tärkeää, että asioista ei vain puhuta, vaan tehdään jotain niiden eteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.