Mainos

Aurinkorannikon koulu sai lukioluvan

Espanjan Aurinkorannikon lukio on ensimmäinen ulkomailla toimiva suomalaiskoulu, joka on saanut lukioluvan.

Espanjan Aurinkorannikon suomalaiselle koululle on myönnetty lupa lukiokoulutuksen järjestämiseen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun ulkomailla toimiva suomalainen koulu saa luvan omaan lukioon.

Aurinkorannikolla on tarjottu lukio-opetusta tähän asti yhteistyössä Helsingissä toimivan lukion kanssa. Luvan ansiosta myös hallinnointi siirtyy Aurinkorannikon koululle ja opiskelijat voivat tehdä koko tutkintonsa Espanjassa.

Rehtori Tommi Eränpalon mukaan lukioluvan saaminen oli koululle ja alueen suomalaisille merkittävä voitto.

- Kun omaa lukiota ei ole ollut, perheet ovat lähettäneet lukiolaisensa Suomeen tai koko perhe on lähtenyt Espanjasta tämän takia. Uskon, että oman lukion saaminen näkyy ensi vuoden oppilasmäärissä, Eränpalo kertoo.

Lukiossa nyt 30 opiskelijaa

Tänä vuonna lukiolaisia on Aurinkorannikolla kolmisenkymmentä. Peruskoulussa opiskelijoita on noin 150.

Aurinkorannikon koulu haki lukiolupaa ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten ja toistamiseen kesällä 2005. Opetusministeriö hyväksyi täydennetyn hakemuksen vihdoin maanantaina. Määräaikainen lupa on voimassa kolme vuotta.

Aurinkorannikon oma lukio alkaa ensi vuoden elokuussa. Suomalainen koulu on toiminut Costa del Solilla vuodesta 1991 lähtien yksityisenä suomalaisena peruskouluna.

Aurinkorannikon koulun lisäksi ulkomailla toimii 12 peruskoulua, joissa opiskellaan suomalaisen opetussuunnitelman mukaisesti. Johtaja Eeva-Riitta Pirhonen opetusministeriön yleissivistävän koulutuksen yksiköstä kertoo, että muut koulut eivät ole hakeneet lupaa lukio-opetuksen järjestämiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.