Mainos

Aurinkomatkat Turkista: "Sairaalakäyntien määrä noussut hienoisesti"

Turkin Alanyan lomakohteen runsaat vatsatautitapaukset ovat herättäneet myös matkanjärjestäjät.

Aurinkomatkojen viestintäpäällikkö Annina Metsola vahvistaa että viimeisen neljän päivänä aikana sairaalahoidossa erilaisten vatsavaivojen takia on ollut neljä Aurinkomatkojen suomalaisasiakasta, yksi heistä on lapsi.

– Olimme yhteydessä kohdepäällikköömme ja hän keräsi tiedot siitä kuinka usein meidän asiakkaitamme on ollut joko sairaalahoidossa tai käynyt lääkärin vastaanotolla. Viime viikon lopulla luvuissa oli pienen pientä kasvua, mutta ei mitään dramaattista. Meillä oli viime viikolla Alanyassa noin 1000 matkalaista, joten sairaalahoidossa on ollut todella pieni määrä. On tietenkin aina ikävää kun loma menee pilalle sairastumisen takia.

Metsola sanoo että matkakohteen sairaaloiden lääkärit rauhoittelevat matkalaisia.

– Tässä ei kyseessä ole ollut mikään epidemia, vaan yksittäisiä tapauksia joista osa johtuu myös mahdollisesti auringonpistoksesta ja nestevajauksesta. Turkissa myös herkästi viedään huonovointinen potilas sairaalaan ja aloitetaan nesteytys, sillä yli 40 asteen lämpö jo yksinään voi aiheuttaa tottumattomalle voimakkaita oireita, jotka muistuttavat vatsatautia.

Ainakin Aurinkomatkat on lisännyt myös tiedotusta.

– Nyt näiden lisääntyneiden tapausten jälkeen oppaamme tiedottavat jo lentokenttäbusseissa entistä herkemmin siitä että käsihygienia on tärkeää ja että vettä tulee juoda runsaasti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.