Mainos

Aurinkolasit lukevat ruumiin lämpötilan

Aurinkolaseihin asennettava laite, mittaa jatkuvasti ruumiinlämpöä ja varoittaa nestehukasta ja lämpöhalvauksen vaarasta. Laite on Yalen yliopiston tutkijoiden keksintö

.

Yalen yliopiston tutkijoiden kehittämä uusi teknologia tähtää siihen, että se tarjoaa urheilijoille pysyvän keinon lukea ruumiinlämpötila, jotta estettäisiin lämpöhalvaus ja nestehukka. Singaporessa tänään paljastettu langaton teknologia laukaisee hälytyksen, kun ruumiin lämpötila saavuttaa pre-set-tason. Systeemi lähettää musitutuksen urheilijalle, jotta tämä ottaisi vettä, kun keho lämpenee liikaa.

Tutkijoiden mukaan laite paljastaa myös naisen ovulaation ajankohdan. Jo ensi vuonna markkinoille tuleva laite voidaan asentaa aurinkolaseihin tai eyepatcheihin.

Tutkijat huomasivat, että pieni laikku ihoa silmien ja nenän lähellä on yhteydessä aivojen "lämpövarantokeskukseen". Silmälappu tai aurinkolasit, johon laite on liitetty, mittaavat jatkuvasti kyseisen laikun lämpötilaa. Samaa laitetta voidaan käyttää myös diagnostiikan apuna joissakin sairauksissa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.