Aurinkoinen poutajakso päättyy – perjantaina vettä, räntää ja lunta

Loppuviikolla Suomen yli kulkee sateita.

Tänään torstaina sää on vielä laajalti poutaista ja aurinkoista. Lapissa voi tulla yksittäisiä lumisateita. Yön aikana pilvisyys lisääntyy lännestä alkaen.

Perjantaina sadealue kulkee Suomen yli.

– Lumi- ja räntäsateet leviävät jo alkuyöstä Pohjanmaalle ja pohjoiseen, aamulla lännessä sataa vettä. Sadealue kulkee perjantaipäivän ja illan aikana maan yli kohti itää. Sateet tulevat maan etelä- ja keskiosassa vetenä ja räntänä, pohjoisessa räntänä ja lumena. Päivän mittaan sää alkaa poutaantua maan länsiosissa. Aurinko voi paistaa Länsi-Lapissa jo päivällä, länsirannikolla illalla, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Räntä- ja lumisateet voivat huonontaa ajokeliä perjantaina aamulla Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Lauantaina sää on laajalti poutaista, yksittäisiä sateita voi tulla paikoin. Lännessä ja pohjoisessa on melko aurinkoista. Lännen aurinkoisilla alueilla lämpötila voi kohota yli kymmeneen asteeseen.

Sunnuntaina uusi sadealue leviää Suomeen. Sateet ovat pääasiassa vettä, Lapissa voi tulla myös räntää ja lunta. Länsirannikolla aurinko voi paistaa jo iltapäivällä ja illalla.

Sekä perjantain että sunnuntain sateissa päivälämpötilat jäävät viiden asteen molemmin puolin. Yöt lämpenevät koko maassa. Loppuviikolla öisin ollaan laajalti plussalla, pohjoisessa on vähän pakkasta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:






Lue myös:

    Uusimmat