Mainos

Aurinkoenergia-autoa esiteltiin Balilla

Aurinkopaneelit vievät tilaa niin, että auto on erittäin pitkä. Keksintö on sveitsiläinen.

YK:n ilmastokokouksessa Balilla Indonesiassa eri maiden delegaatiot voivat kokeilla myös saastuttamatonta autoa, joka kulkee aurinkoenergialla.

Kevytrakenteisen auton perässä on viisimetrinen peräkärry, jossa aurinkopaneelit sijaitsevat. Ne lataavat auton akkuja.

Autolla voi kaasuttaa liki 90 kilometriä tunnissa, mutta vain satakunta kilometriä päivässä.

Auton ovat rakentaneet sveitsiläiset yliopisto-opiskelijat ja sitä tukee saksalainen yritys Q-Cells, joka on maailman toiseksi suurin aurinkopaneelien valmistaja. Idean isä on kuitenkin sveitsiläinen opettaja.

- Ilmastonmuutos on ongelma, mutta meillä on siihen ratkaisu - aurinkoenergia. Tämä auto toimii. Se on myös hyvä keino kertoa oppilaille saastuttamattomasta ja uusiutuvasta energiasta, opettaja Louis Palmer kertoo.

Palmerin mukaan aurinkopaneeliautolla voi ajaa vaikka maailman ympäri ja pitkälle hän on päässytkin: jo 13 449 kilometriä. Nyt hän on Balilla YK:n ympäristöohjelman UNEP:in kutsumana.

Palmerin ajaman aurinkoenergia-auton hinta on hämmästyttävä: se vastaa peräti kahta Ferraria. Palmerin mukaan massatuotannossa hinta voisi painua jopa 4 000 euroon.

Asiantuntijoiden mukaan nykyisten aurinkopaneelien teho ei vielä kuitenkaan riitä nykyisenkaltaisiin tehokkaisiin ja turvallisiin autoihin.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.