Aurinkoa ja pakkasta – katso ennuste

Lauantai on monin paikoin aurinkoinen pakkaspäivä, sunnuntaina pilvisyys jo lisääntyy.

Lumisateet alkavat lännessä ja pohjoisessa loppiaisiltana. Ensi viikon loppupuoli näyttää talviselta koko maassa.

Tänään perjantaina sadealue on liikkunut Pohjanmaalta kohti kaakkoa. Maan keskiosassa ja kaakossa sateet tulevat lumena, etelässä räntänä. Sää pakastuu iltaa kohden.

Huomenna lauantaina sää on monin paikoin selkeä ja aurinkoinen. Lämpötilat ovat pääosin -5…-15 asteessa. Illan aikana pakkanen kiristyy koko maassa.

Sunnuntaina pilvisyys lisääntyy. Pakkanen hellittää illalla lännessä lumisadealueen lähestyessä.

– Loppiaisiltana lumisateet leviävät lännestä maan länsi- ja pohjoisosaan. Lännessä ja etelässä sateet voivat olla räntää. Sadealue kulkee maan yli maanantain aikana, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Tiistaiksi on luvassa jo uusia lumisateita. Tämän hetken ennusteen mukaan sää kylmenee ensi viikon loppua kohden ja koko maassa ollaan pakkasella. Ennustemallit ovat vielä erimielisiä siitä, miten kylmää on tulossa.

– Sää voi olla 5-10 astetta nykyistä kylmempää, mutta kovatkaan pakkaset eivät ole poissuljettuja ensi viikolla, sanoo Aleksi Jokela.

Viikonlopun sääennusteita voi seurata MTV3:n sääsivustolta. Sivustolta löytyvät muun muassa sadetutka, viikon sää, paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesää, kelikamerat ja maailman sää.

Katso perjantaista sunnuntaihin ulottuvat alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat