Mainos

Aurinko loisti kilpaa abien kanssa

Penkkariajelut nostattivat torstaina abiturienttien juhlinnan huippuunsa. Helsingin keskustassa kiersi 90 iskulauseilla koristeltua penkkarirekkaa. Abit huusivat ja nauroivat sekä heittelivät karamellejä rekkojen lavoilta. Kirkas auringonpaiste vain lisäsi juhlijoitten riemua.

Rekkojen kylteistä ilmeni abien elämäntilanne ja ajatukset. Abit totesivat olevansa "70-luvun viimeisiä toivoja", "Takapenkin nabisijoita" ja "Tulevia voittajia matkalla Naganoon". Abit riemuitsivat koulun loppumista. "Ei enää koskaan koulua", "Tulipahan kokeiltua" ja "Onneksi ohi", mietteet ilmaisivat abien vapauden tunnetta.

Rekkoihin oli keksitty aiheita myös elokuvista ja musiikista. Esimerkiksi "Kalliosta pilvet karkaavat" "Jabi Sillanpää" ja "Ihanat abit rannalla" heijastelivat tämän hetken populaarikulttuuria. Katujen varsilla parveili sankoin joukoin väkeä katselemassa penkkarirekkojen vauhtia. Poliisi huolehti, että muu liikenne sujui jouhevasti ajoista huolimatta.

Eläintenoikeudet esillä Lahdessa

Lahdessa eläinten oikeudet nousivat voimakkaasti esiin penkkariajeluissa. Uusi suosikkiaihe näkyi puvuissa, kasvomaalauksissa, mietelauseissa ja huudoissa. "12 vuotta häkkielämää-selviävätkö he enää luonnossa?", kyseli yksi luokka. Toinen ilmoitti: "Syntynyt vapaaksi-koulutettu kuoliaaksi. Liikkeellä oli myös AVR eli abien vapautusrintama.

Ajankohtaisista aiheista nousivat esiin myös EMU eli Eunukkien Markaton Utopia sekä doping: " Kiinan uimaliiton hyväksymä kokeilu: Kuuri päällä kirjoituksissa".
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.