Mainos

Aurinko ja vaalit houkuttavat ulos – ravintolat odottavat ryntäystä terasseille

Viikonloppuna ihmisiä hellivä kevätsää saa kansan liikkeelle. Ravintoloitsijat ympäri maata odottavat janoisia asiakkaita terasseilleen.

— Kyllä se näkyy, näkyi jo viime viikonloppuna kun oli kaunis ja aurinkoinen sää, sanoo Anssi Tähtinen, ravintolaryhmän johtaja Turun Osuuskaupasta.

— Aina mitä aikaisemmin terassikausi alkaa, niin ensiryntäys on positiivista, Antti Raunio, toimitusjohtaja SK-ravintoloista säestää.

Ravintoloissa seurataan sääennusteita ja tapahtumia huolellisesti. Työvuoroja suunnitellaan tarkasti ja asiakkaille koitetaan tarjota palveluita ja tuotteita parhaan mukaan.

Vaalit kasvattavat sunnuntaimyyntiä

Sunnuntaina käytävissä eduskuntavaaleissa vaalivoittajia ovat myös ravintoloitsijat. Aurinkoinen päivä ja äänestäminen saavat ihmiset liikkeelle.

— Voisin kuvitella, että ihmiset lähtevät ulos ja äänestämisen jälkeen käydään kahvikupposella tai nauttimassa joku muu virkistävä juoma, Tähtinen sanoo.

Aikaisempien vaalien perusteella Raunio ei puolestaan odota mullistavaa ryntäystä.

— Sunnuntaikaupassa voi olla pientä piristymistä, hän toteaa.

Raunio kuitenkin uskoo, että illalla erityisesti pääkaupungissa voi olla vilinää.

— Uskon, että vaalitulokset katsellaan kotona, ja sitten lähdetään yökerhoihin juhlimaan voittoa. Tai murehtimaan tappiota, Raunio sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.