Mainos

Auringonvalo voi koitua kohtaloksi – 10 kuukauden ikäisellä koiralla harvinainen sairaus

Liian pitkä aika suorassa auringonvalossa voi pahimmassa tapauksessa koitua harvinaista albinismin muotoa sairastavan koiran kohtaloksi.

Snautseri nimeltään Sherlock ei voi nauttia täysin rinnoin kotimaansa Australian paahtavasta auringosta, sillä tällä koiralla on tavallista suurempi riski sairastua tappavaan ihosyöpään. Harvinaisesta albinismin muodosta kärsivän koiran päivittäiseen varustukseen kuuluvatkin aurinkolasit ja koirille tarkoitettu aurinkovoide. 

Sherlockista on kuoriutunut kunnon somejulkkis

Melanosomien kehitykseen liittyvän tilansa vuoksi Sherlock syntyi vaaleaturkkisena ja sinisilmäisenä emonsa mustasta värityksestä huolimatta. Koiran aiempi omistaja hylkäsi nyt 10 kuukauden ikäisen Sherlockin tämän ollessa vasta pentu, ja siitä lähtien koira on asunut väliaikaisesti eläinrakkaan Netta McKayn luona, joka on toiminut hylättyjen koirien sijaisomistajana yli kymmenen vuoden ajan.

McKay rakastui oikopäätä tähän valloittavaan valkoturkkiseen koiraan ja päätti adoptoida sen perheenjäsenekseen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Minulla ei todellakaan ollut tarkoitus pitää Sherlockia. Olen huolehtinut useista koirista ja aina lähettänyt ne uusiin koteihinsa. Mutta rakastuin siihen välittömästi, siinä oli sitä jotain. En tiennyt, mitä odottaa, mutta tiesin heti, että se kuuluisi perheeseemme, McKay kertoo.

Valloittavasta persoonastaan huolimatta koira tarvitsee aivan erityistä hoitoa. Albinismin vuoksi Sherlock palaa muita koiria helpommin auringossa, mikä voi johtaa tappavan ihosyövän syntymiseen. Omistajien täytyykin olla todella tarkkana siitä, ettei koira altistu liikaa auringonvalolle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Voimme käydä kävelyllä ainoastaan myöhään iltapäivisin silloin, kun aurinko on jo melkein laskenut tai todella pilvisinä päivinä. Silti meidän pitää suojata sitä aurinkorasvalla ja käyttää aurinkolaseja, McKay kertoo ja lisää Sherlockin olevan näistä pienistä seikoista huolimatta iloinen ja terve koira.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Olen kuullut, että albiinokoirilla voi olla monia terveysongelmia, kuten sokeutumista ja kuuroutumista. Olemme onnekkaita siitä, että se on iloinen ja terve. Rakastamme sitä todella paljon.

Omistajat ovat luoneet koiralle Facebookiin sekä Instagramiin sivut, joiden kautta se on kerännyt itselleen suuren fanijoukon. Myös tuhannet muut ihmiset näyttävät rakastuneen tähän valloittavaan koiraan. 

Lähde: Metro

***


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja