Mainos

Aurauskalusto selvisi ensimmäisestä talvimaanantaista

Yön aikana maahan satanut lumi ei aiheuta toistaiseksi suuria liikennekaaoksia. Helsingissä ja Turussa lunta on nyt noin viiden senttimetrin verran, Tampereella viidestä kymmeneen senttiin.

– Aika hyvin olemme saaneet aurattua. Ei ole suurempia murheita, sanoo Tampereen läntisen alueen työpäällikkö Reijo Lahtinen.

Helsingissä niin omalla autolla liikkuvien kuin joukkoliikenteen matkustajienkin kannattaa varautua liikenteen hidasteluun lumentulon vuoksi. Esimerkiksi aamuruuhkassa autojen liikkeelle lähteminen on nyt tavallista hitaampaa, muistuttaa projektinjohtaja Ville Alatyppö Helsingin kaupungin rakennusvirastosta.

Liikenteen hidastelun vuoksi myös katujen puhdistus voi myöhästyä. Kaduilla ei ole Helsingissä liukasta, mutta mikäli viikon keskivaiheilla pakastuu, on luvassa liukkaita kelejä. Tampereella liukkaus ei vielä ole haitannut jalankulkijoita tai autoilijoita.

Turussa lumi ei aiheuta ylläpitopäällikkö Mikko Kuntun mukaan ongelmia liikenteessä, mutta liukkailla kaduilla kannattaa pitää varansa. Pakkasilla kaupunki ei suolaa teitä, joten ainoaksi jarrutuskeinoksi jää hiekoitus. Hiekan ongelma on se, että se ei pysy pitkään paikoillaan.

Sekä Kunttu että Alatyppö vakuuttavat kaupunkien aurauskalustojen riittävän, vaikka lunta tulisi reippaamminkin. Turussa kalustoa on tehostettu viime talvesta.

Tampereella on varauduttu lumen puolesta normaaliin talveen, mutta jos erityisen pahat lumimyrskyt sattuvat yllättämään, lainataan rakennustyömailta lisää kalustoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.