Mainos

Aura ei usko autoveron laskuun

Liikenneministeri Matti Auran mukaan autoilun verotukseen ei ole tulossa muutoksia ainakaan lyhyellä aikavälillä.

Ainoastaan, jos EU alkaa kovistella Suomea käytettyjen autojen maahantuonnin verotuksesta, meidän täytyy miettiä myös uusien autojen verotuksen alentamista, totesi ministeri Aura autokauppiaspäivillä Tampereella tänään.
-Jos verotus laskisi, ilmeisesti samalla korotettaisiin vuotuista ajoneuvoveroa, koska valtion on vaikea luopua verotuloista.
Pelkästään käytettyjen autojen verotusta ei Auran mukaan voi laskea, koska silloin kävisi kuten Irlannissa: autot tulisivat maahan käytettynä.

Ministeri huomauttaa, että uusimpien autojen verotuksen laskeminen olisi sinänsä liikennepoliittisesti oikea ratkaisu, koska Suomen autokanta on EU:n vanhin Kreikan jälkeen.
-Uudempi autokanta merkitsisi lisääntyvää liikenneturvallisuutta, pienempää energiankulutusta ja parempaa ympäristöystävällisyyttä. Samaan hengenvetoon pitää kuitenkin sanoa, että mitään merkkejä muutoksista ei näy. On epätodennäköistä, että yksin kotimaisista syistä meidän autoverotuksen järjestelmäämme ruvettaisiin muuttamaan, kertoi Matti Aura Autoalan Keskusliiton valtakunnallisilla autokauppiaspäivillä.

Autoala toivoo veroalennusta

Liiton puheenjohtaja, toimitusjohtaja Matti Pörhö oli myös sitä mieltä, että käytettynä tuotujen autojen verotusta ei voida alentaa pienentämättä uusien autojen verotusta. Muuten hänen mietteensä erosivat ministerin kertomasta:
-Alan, valtion, auton käyttäjän ja kaikkien etu on, että seuraavan hallituksen ohjelmaan sisällytetään tieliikenteen verotuksen uudistus ympäristö- ja liikenneturvallisuustavoitteet huomioon ottaen.
Pörhön mukaan kaikkien pahin tilanne olisi joutua EU:n kautta pakkotilanteeseen, jossa ennalta valmistautumatta verotusta jouduttaisiin muuttamaan nopeasti.

Pörhö ihmetteli Autoliiton tapaa vaatia yksipuolisesti käytettynä tuotujen autojen veroalennusta omien jäsentensä etujen vastaisesti.
-Tämä ei johtaisi muuhun kuin autojen arvon laskuun ja vaadittavan välirahan kasvuun nykyistä autoa uuteen vaihdettaessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.