Mainos

Aukioloaikojen pidennys ei lisännyt työpaikkoja

Kauppojen sunnuntaimyynti ja pidentyneet aukioloajat eivät ole lisänneet alan työpaikkoja - pikemminkin päin vastoin. Tavarataloissa ja isoissa marketeissa on kyllä tarjolla lisää osa-aikatyötä, mutta samalla ahtaalle ajautuneet kioskit ja lähikaupat ovat vähentäneet väkeään kovalla kädellä.

Kaupan keskusliiton mukaan illan lisätunti on saanut niin paljon kiitosta kuluttajilta, että se on tullut jäädäkseen. Kauppiaitten puolella uudistus jakaa mielipiteitä: hanakimmin päivää ovat pidentäneet isot marketit ja tavaratalot, sen sijaan monessa lähikaupassa ja erikoismyymälässa lisätuntia pidetään liian kalliina.

Alan ammattiliitto vastustaa yhä aukioloaikojen pidentämistä. Liiton mukaan se johtaa kauppakuolemiin eivätkä työpaikat lisäänny. Liiton väitettä tukeavat myös Tilastokeskuksen tilastot: viime vuonna vähittäiskaupan työtunnit eivät juuri lisääntyneet ja kesäkuukausina ne jopa vähenivät.

Kehitys on kummallinen, kun samaan aikaan aukioloajat ovat pidentyneet ja kaupan markkamääräinen myynti kasvanut kuutisen prosenttia.
(MTV3/Maija Lehmusvirta)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.