Mainos

Auerin puolustus vaatii vanhojen tutkimusten avaamista

Anneli Auerin asianajaja Juha Manner vaatii, että Ulvilan surman tutkinnassa on palattava lähtöruutuihin. Manner sanoo MTV3 Uutisille, että surman alkuvaiheen tutkintalinjat pitää avata uudelleen.

– Tutkinta on avattava uudestaan niiden henkilöiden osalta, jotka otettiin kiinni, pidätettiin tai vangittiin surmatutkinnan alkuvaiheessa.

Manner viittaa dna-massatestaukseen, jolla yritettiin selvittää kenelle tuntematon dna kuuluu. Porin seudulla kerättiin yli 700 ihmiseltä dna-näytteet surmatutkimusten alkuvaiheessa, mutta niiden avulla ei päästy tekijän jäljille.

Muutamien henkilöiden mahdollista osuutta surmaan tutkittiin tarkemmin.

– Emme suostu siihen, että nyt paljastuneen ulkopuolisen dna:n omistaja meille vain ilmoitetaan ja kuitataan sillä. Vaadimme perusteellisempaa tutkimusta.

Yle Uutisten mukaan Ulvilan surmaan liittynyt tuntemattoman miehen dna:n on paljastunut kuuluvaksi keskusrikospoliisin tutkijalle. Surmatutkintaa pitkään leimannut tunnistamaton dna-jälki löydettiin asunnossa olleesta verisestä halosta.

Sitä ei tiedetä, onko kyseinen tutkija työskennellyt Ulvilan surman tutkinnassa.

Puolustukselle asia on ollut tärkeä. Halosta löytyneen dna:n avulla puolustus on halunnut osoittaa, että murhaaja on ulkopuolinen tekijä. Asianajaja Manner kuitenkin kiistää, että löydös olisi merkittävä puoleen tai toiseen.

– Ei ole mitään merkitystä Auerin kannalta.

Auer vangittiin syksyllä 2009, kun häntä alettiin epäillä miehensä Jukka Lahden murhasta vuonna 2006.

Viime syksynä korkein oikeus palautti surman käräjäoikeuden käsiteltäväksi. Pääkäsittely alkaa elokuun lopussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.