Mainos

Auerilla syyttömyydestään uusia todisteita

Satakunnan käräjäoikeudessa aviomiehensä murhasta elinkautiseen vankeuteen tuomittu Anneli Auer sanoo esittävänsä uusia todisteita syyttömyydestään.

Vaasan hovioikeudelle osoitetussa valituksessa ja vangitsemisasiaa koskevassa kantelussa todetaan, että puolustuksella on hallussaan käräjäoikeuden käsittelyn jälkeen laadultaan parannettu hätäkeskuspuhelun nauhoite. Alkuperäinen hätäkeskuspuhelu on uudelleensuodatettu Finnvox-studiolla tämän vuoden syyskuussa. Valituksen mukaan tallenteen erottelukyky ja selkeys on käräjäoikeudessa esitettyä nauhaa parempi. Valituksen mukaan uusi todiste osoittaa varmuudella, ettei Auer ole osallisena aviomiehensä murhassa.

Käräjäoikeudessa keskeisin todiste Auerin syyllisyydestä oli syytetyn hätäkeskukseen soittama hätäpuhelu. Keskusrikospoliisin asiantuntijalausunnon mukaan nauhalta ei kuulu ulkopuolisen surmaajan ääniä.

Auer vaatii valituksessa, että käräjäoikeuden tuomio kumotaan kokonaisuudessaan. Auer myös vaatii, että hänet vapautetaan heti odottamaan hovioikeuden käsittelyä.

Lisäksi Auer vaatii, että keskusrikospoliisin on esitettävä kaikki poliisin peitetoimintaa koskevat raportit, muistiinpanot ja muut asiakirjat sekä päätös peitetoiminnasta.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi Auerin aviomiehensä murhasta elinkautiseen vankeuteen. Oikeuden mukaan Auer murhasi miehensä, sosiaalipsykologi Jukka S. Lahden joulukuun ensimmäisenä yönä kuusihenkisen perheen kotona Satakunnan Ulvilassa. Oikeus totesi, että leski oli syyntakeinen eli hän oli toiminut täydessä ymmärryksessä teon aikana.

Auer tuomittiin lisäksi maksamaan perheen neljälle lapsille kärsimyskorvauksia yhteensä 80 000 euroa.

Lue myös:

(12.11)

(23.6.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.