Mainos

Auer: Syyttäjä pyrkii hyödyntämään lasten tarinoita

Ulvilan murhamysteerissä tapahtui vajaa kaksi viikkoa sitten yllättävä käänne, kun hovioikeudessa syyttömäksi todetun Anneli Auerin kotiin tehtiin kotietsintä. Kotietsintä liittyi lisätutkintaan, jonka syyttäjä on liittänyt korkeimmalle oikeudelle jätetyn valituslupahakemuksen yhteyteen. Kimmoketta Anneli Auerin lisätutkintaan syyttäjä sai yksittäisestä vinkistä.

- Tässä on nyt kyse siitä, että yksi nuorimmista lapsistamme on kuulemistaan tiedonsirpaleista ja omasta mielikuvituksestaan kehitellyt tarinoita, joita syyttäjä nyt pyrkii hyödyntämään, Anneli Auer kertoo MTV3 Uutisille.

Auerin mukaan lapsen tarinoiden luotettavuudesta ei ole hankittu arvioita, eikä häntä tai hänen vanhempiaan ole kuulusteltu asiaan liittyen. Auerin lapset ovat huostaan otettuina ainakin siihen saakka, kunnes tuomio saa lainvoiman.

- Vanhimman tyttäreni kuulustelut, jotka kumoavat nuorempien sadut, oli jätetty pois uusien todisteiden listalta, Auer sanoo.

- Tarinat ovat sellaisia, että on vaikea kuvitella, että edes syyttäjä itse uskoisi niihin, Auer toteaa.

Auerin mukaan lisätutkintapyyntö sisältää monia outoja ja hieman huvittaviakin väitteitä. Auerin asianajaja Juha Manner on pyytänyt korkeimmalta oikeudelta, että valituslupahakemus salataan juuri näiden "uskomattomien väitteiden" vuoksi.

MTV3 Uutiset ei tavoittanut syyttäjä Jarmo Valkamaa kommentoimaan tapausta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.