Auer otti tuomionsa vastaan rauhallisesti

Aviomiehensä murhasta tuomittu Anneli Auer sai tiedon elinkautisesta rangaistuksestaan jo aamulla. Asianajaja Juha Manner kävi tapaamassa Aueria Turussa Saramäen vankilassa.

- Hän otti tuomion vastaan rauhallisesti. Ei tämä ollut hänellekään enää yllätys tai järkytys. Se oli näistä vaihtoehdoista sellainen, jota osasi odottaa, Manner sanoo MTV3:n uutisille.

Tilanne oli erilainen, kun oikeus julisti välituomionsa kesäkuussa. Silloin Auer oli jo pakannut laukkunsa.

- Silloin se oli järkytys, ottaen huomioon millaisilla perusteilla teko luettiin hänen syykseen. Nyt se ei yllättänyt enää millään tavalla.

Auer tuomittiin maksamaan lapsilleen kärsimyskorvauksia yhteensä 80 000 euroa, eli 20 000 euroa kullekin lapselle.

- Korvaukset olivat normaalin oikeudenkäytännön yläpuolella. Muuten Auerilla ei ole korvauksista muuta sanottavaa kuin että ne olisivat kuuluneet myös hänelle itselleen.

Anneli Auer tuomittiin aviomiehensä murhasta elinkautiseen vankeuteen. Auer aikoo valittaa tuomiostaan. Asianajaja Juha Manner ei kuitenkaan vielä paljasta, millaisia uusia todisteita puolustus aikoo hovioikeudessa esittää.

Hovin käsittely lykkääntynee syksylle

Kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkama on erityisen tyytyväinen päätöksen perusteluihin.

- Ne eivät anna aihetta minkäänlaiseen spekulaatioon, ainakaan syyttäjän osalta.

Valkama ei vielä tiedä, millaisia uusia todisteita puolustus aikoo esittää asian hovioikeuskäsittelyssä.

- Olen ymmärtänyt, että puolus tekee jopa jotakin omaa tutkintaa ja mahdollisesti pyytää syyttäjältä lisätutkintaa. Vielä en ole tätä pyyntöä saanut, mutta se on mahdollista. Minun on vaikea ajatella, että jostakin löytyisi ihmeellisesti uutta tietoa.

Mahdollisen lisätutkinnan vuoksi asian hovioikeuskäsittely saattaa lykkääntyä jopa ensi vuoden syksylle.

Lue myös:

    Uusimmat