Mainos

Auer-oikeudenkäynnissä viimeinen istuntopäivä - MTV seuraa

Vaasan hovioikeus on tänä syksynä puinut Ulvilassa kahdeksan vuotta sitten tapahtunutta henkirikosta yhteensä 22 päivän ajan.

Tänään hovioikeudessa kuullaan syyttäjien ja puolustuksen loppulausunnot. MTV Uutiset seuraa hovioikeuden tapahtumia hetki hetkeltä. Oikeuden on tarkoitus antaa tuomionsa vielä tämän vuoden puolella.  

Miehensä Jukka S. Lahden murhasta syytetty Anneli Auer on todettu kaksi kertaa syylliseksi Satakunnan käräjäoikeudessa ja kerran syyttömäksi Vaasan hovioikeudessa.

Hyvin pitkälti hovioikeudessa on kuultu samaa todistelua kuin aikaisemmissa käsittelyissä, mutta muutamia erojakin löytyy. Esimerkiksi puolustuksen taholta oikeudessa on kuultu kahta todistajaa. Myös ajan kuluminen alkaa näkyä, sillä Auer totesi jo ensimmäisenä istuntopäivänä syyskuun alussa, ettei muista kaikkia tapahtumia tarkasti. Se ei sinänsä ole ihme, sillä Lahti surmattiin joulukuussa 2006.  

Oman lisänsä Ulvila-oikeudenkäyntiin toi myös Pekka Lehdon dokumentti Ulvilan murhamysteeri, joka tuli ensi-iltaa kesken hovioikeuskäsittelyn lokakuun alussa.

Auer istuu tällä hetkellä yli seitsemän vuoden vankeustuomiota lapsiin kohdistuneista seksuaali- ja väkivaltarikoksista.  

Anna Zareff
Anna Zareff
Mikko Kormilainen
Mikko Kormilainen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.