Mainos

Audin kuljettaja pidätetty pommijutussa

Poliisi on pidättänyt tiistaisesta autopommimurhasta epäiltynä punaista Audia kuljettaneen miehen. Miehellä ei ole rikollista taustaa.

Poliisi on pidättänyt tiistaisesta autopommimurhasta epäiltynä punaista Audia kuljettaneen miehen, joka itsekin loukkaantui räjähdyksessä.

Miehen ajama Audi oli aivan valkoisen Opel Kadett Caravanin vieressä, kun Opel tiistaiaamuna räjähti Pohjoisella Rautatiekadulla Helsingin keskustassa.

Helsingin rikospoliisin rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan pidätetty on Suomen kansalainen, 28-vuotias helsinkiläismies. Poliisin on jätettävä häntä koskeva mahdollinen vangitsemisvaatimus Helsingin käräjäoikeudelle perjantaina puoleen päivään. Miehellä ei ole entuudestaan rikollista taustaa.

Räjähdyksessä kuollut 32-vuotias pääkaupunkilainen mies joutui jo viime joulukuussa tapon yrityksen kohteeksi. Miehellä on rikollinen tausta, ja hänet on tuomittu lievästä huumausainerikoksesta ja pahoinpitelystä.

Epäillyn jäljille nopeasti

Poliisi pääsi räjäytyksestä epäillyn miehen jäljille hyvin nopeasti. Päähänsä loukkaantunut mies poistui Audista, mutta palasi noutamaan sieltä esineitä, jotka ovat nyt poliisin hallussa rikokseen liittyvänä todisteaineistona.

Tolvanen ei halua tutkinnallisista syistä kertoa tarkemmin, mitä nämä esineet olivat ja liittyivätkö ne räjäyttämiseen. Tolvanen ei kertonut myöskään räjäytystavasta tai räjähdysaineesta. Ainetta oli kuitenkin muutamia kiloja. Tarkempi tutkimus tästä kestää viikkoja.

Audi-miehen räjähdyksestä saamia vammoja paikattiin sairaalassa. Kun mies pääsi sieltä pois, hänet otettiin kiinni ja pidätettiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.